Behöver jag en takomläggning?

Byta ut enstaka pannan som är trasig? Eller renovera taket?

Om du upptäcker några lösa eller skadade takpannor, kan du kanske ”bara byta ut dem” – tänker du. Men det stannar inte vid takpannorna, nämligen. Takpannorna kan man tro är det som skyddar och håller taket tätt, men det är faktiskt ett bra underarbete och en korrekt monterad takpapp som är det viktigaste och det som håller helt tätt. Nyckelnär en vanlig takinspektion så att du vet vad som händer där uppe. Ring oss på 070 721 18 54 eller fyll i formuläret här på hemsidan för att boka in en gratis takinspektion.

01.
Vindläckage

Kontrollera din vind efter hårt väder. En läcka kan ske närtakpannor är skadade eller att det saknas t.ex. nocktätning eller underlagspapp på taket. Takpappen är en viktig skyddande barriär mellan dina takpannor och råsponten, har den försämrats eller inte är korrekt monterad kan det uppstå läckage. Har du läckage är det akut och verkligen dags för en takomläggning.

02.
Flagnad eller sprucken färg

Dålig ventilation på vinden och under taket kan leda till att fukt fastnar i ditt hus, vilket kan orsaka att yttre färg vid takfoten eller runt huset flagnar och spricker. Kan också uppstå efter många års slitage i detta nordiska klimatet och då är det dags att ringa oss för en kostnadsfri genomgång.

03.
Fläckar på innertak och väggar

Läckage från utsidan av huset eller fukt som fångats upp inuti taket kan orsaka fläckar och eventuellt mögel på vind och / eller innertak och väggar. Detta kan vara skadligt och kan leda till mer jobb = Massa onödiga extra kostnader.

04.
Förfallen takpapp

En annan orsak som ofta uppstår i vårat nordiska klimat är sönderfallentakpapp–på både papptak och tegel eller betongtak - vilket är det lager av takmaterial som utgör grunden för ditt tak. Om du märker en spricka i pappen, trasiga rännor, hängande rännor eller flagnande fläckar av olikaslag i pappen kan din papp vara skadad eller utdaterad

05.
Papptak skada

När pappen når slutet av sin livslängd kan du märka att detlossnar på vissa ställen eller att det blir sprucketeller böjd, vilket betyder att det är dags för ett nytt papptak. Det kan även bli mörka fläckar eller ränder som kan uppstå av hårt väder samt mossa och alger.

06.
Mossa och alger

Det kan se ut som smuts, men mörka fläckar på taket kan vara mossaeller blågröna alger. Detta kan kräva ett nytt tak eller rättare sagt en takomläggning. Det är tecken på att taket stått orört i många år och behöver då en taköversyn. Kom ihåg att om det blir läckage så kostar det ofta mer. Mer jobb = mer onödiga kostnader. Ring oss idag för en kostnadsfri genomgång av ditt tak.

Vi sätter din villa i fokus

ring nu