VÅRA TJÄNSTER

VÅRA TJÄNSTER

Takrenovering Stockholm

Takomläggning – Idag är kraven på ett bra tak många och höga. Taket ska täta mot vind, vatten, snö och kyla. Taket ska tåla snöskottning och is borttagning samt i viss mån stå emot brand.

 Taket behöver regelbundet underhåll. Annars kan allvarliga skador uppstå. Med tiden i vårt nordiska klimat kommertaket att bli gammalt och slitet. Att reparera taket är inte alltid det bästa alternativet, eftersom det fortfarande kan fortsätta att uppstå skador (särskilt för gamla tak). I detfallet är det bästa sättet att byta taket och samtidigt öka värdet på fastigheten. När du renoverar taket i Stockholm kommer du att investera mycket pengar i det. Därför är det viktigt att välja rätt material och rätt företag för din takomläggning. VillaBygg Stockholm AB samarbetar nära med rätt leverantörer för att lägga om tak med olika typer av material. Vi arbetar i enlighet med BBR för taksäkerhet och AMA’s byggregler och använder endast de bästa byggmaterialen när vi renoverar tak i Stockholm. Behöver du hjälp med att byta tak? Tveka inte att kontakta oss!

Takmålning Stockholm

Detta gäller särskilt plåttak som ibland måste målas för att undvika rostproblem. Färg har också en viktig estetisk betydelse. Ett nymålat tak ser mycket vackrare ut än ett blekt och förfallet tak. VillaBygg Stockholm AB målar i Stockholm med omnejd på alla typer av plåttak. Vi använder bara de bästa produkterna och använder noggrannhet och skicklighet för att slutföra vårt arbete tillsammans med dig som kund. Om du vill ha högkvalitativ hjälp vid takmålning i Stockholm har du kommit till rätt ställe. Vi har jobbat med olika taktjänster under lång tid och vi garanterar att du kommer att bli nöjd när du tar hjälp av oss för en takmålning.

Taksäkerhet och Taktillbehör Stockholm

Enligt Bygglagstiftningen finns det krav på fasta skyddsanordningar för tak. För taksäkerhet måste dessa underhållas enligt föreskrifter i lagen.
Vi på VillaBygg Stockholm kan hjälpa dig med att sätta upp en fast skyddsanordning, takbrygga, taksteg (takstege), glidskydd samt livlineräcke / nockräcke för livlina för ökad taksäkerheti Stockholm. Vi använder enbart godkända material under våra arbeten. Detta gör att ditt tak blir mycket säkert och vi kan lämna garanti på jobbet.

Takavvattning Stockholm

För att taket och huset ska hållas i ett bra skick är det viktigt att regnvattnet enkelt kan ta sig av från taket. Takavvattningssystem ser till att föra undan regn och snö från taket med hjälp av lösningar tillverkade i plåt. Har du ett tak i dag som behöver hjälp med takavvattning löser vi det. Under flera år har vi genomfört ett stort antal arbeten med takavvattning på villor i Stockholm. Vi monterar hängrännor och stuprör runt om ditt hus och självklart på träfasader samt putsfasader.

Har du en hängränna som hänger löst, ett stuprör som är trasigt eller samlas det vatten på ett ställe där det inte ska? Tveka inte att Kontakta oss.

 

Fasadrenovering och Putsfasad Stockholm

Dags för fasadrenovering? Vi på VillaBygg Stockholm åtar oss alla typer av fasadrenoveringar och fasadmålningar du kan tänkas behöva hjälp med. Vi går igenom dina behöv med dig som kund för att Du ska bli nöjd. Vi jobbar med traditionella metoder och gediget hantverk när vi lagar, river, renoverar, isolerar och putsar din fasad.

En fasadrenovering göra enormt stor skillnad. Fasaden är det första du ser och första intrycket har som bekant stor inverkan.En husfasad får utstå mycket. Väder och vind kan med tiden slita ut och lämna vilken fasad som helst med ett trist yttre. Att strunta i en fasadrenovering kan dessutom på sikt innebära att mer än det estetiska tar skada. Genom att åtgärda sprickor och dylikt i tid förhindrar du större skador som kan leda till dyra och långa reparationer.En fräsch fasad ger inte bara huskroppen ett ansiktslyft utan minskar risken för exempelvis mögel och ruttnande trä. Istället för att värdet på din fastighet sjunker i takt med att fasaden förfaller, resulterar en professionell renovering av fasaden i en värdeökning på din fastighet eller villa och skyddar samtidigt ditt hus mot väder och vind.

Fasadmålning och målning av träpanel

En fasadmålning kan med små medel göra stor skillnad. Fasaden är det första du ser och första intrycket har som bekant stor inverkan. Ibland kan det räcka med en uppfräschning för att återställa fasaden. En mindre uppfräschningen av fasaden, så som fasadmålning, förhöjer utseendet och kan lyfta hela huset!

Olika fasadtyper kräver olika typer av färg och behandlingsprocesser. Vi vet hur din fasad ska ommålas eller nymålas på bästa sätt. Med ett korrekt underarbete med hjälp av VillaBygg får du en fasad med längre livslängd.

Med en fasad som har en färg som är rätt och av kvalitet skyddas fasaden bättre mot väder och vind och fasaden blir nu även mer tålig mot sådant som angrepp från exempelvis mögel.

Efter en målning av fasad får man dessutom en fasad som ser fin ut att titta på. En målning av ett trähus, en plåtfasad, en putsfasad eller någon annan typ av fasad, kan ge hela huset ett rejält lyft.

Takomläggning med Betongpanna

Betongpannan är ett av de vanligaste takmaterialen i Sverige och tillverkar av sand, cement och vatten. Betongpannan är en ung produkt, så sent som 1954 började man massproducera betongpannan, före det var det endast ett hantverk.

Betongpannor är väldigt robusta och tåliga och finns i flera utföranden och kulörer. I vårt land är den vanligaste sorten tvåkupiga betongpannor med ytbehandling. Kontakta oss om du vill ha en kostnadsfri offert på en takomläggning med betongpanna!

Takomläggning med Lertegelpanna

Lerteglet är den klassiska svenska takpannan. Den unika färgen och ytstrukturen känner du säkert igen, för än så länge ligger den på de flesta tak i Sverige. Lertegel har funnits i tusentals år och det finns verkligen en anledning till det. Den är traditionell, klassisk och ”levande”.

Lertegel är tillverkade i lera och är alltså av keramiskt material. Leran till tegelpannorna formas i särskilda pressar, torkas och bränns därefter i hög temperatur. Kontakta oss om du vill ha en kostnadsfri offert på en takomläggning med lertegelpanna!

Takomläggning Papptak

Papptak i Stockholm används vanligtvis för garagetak, stora industrifastigheter och plana tak eftersom det är en takbeklädnad som klarar av att installeras på plana tak med liten lutning och vinkel. Ytpappen är svetsad vid alla kanter för att det ska förbli helt tätt. Numera är ytpappen mer motståndskraftig mot UV-strålar på grund av skifferbeläggningen. Skiffer gör också pappens utseende vackrare. Att lägga nytt papptak är väldigt kostnadseffektivt.Ytpappen vi använder hos oss på VillaBygg Stockholm är gjord för vårt hårda klimat och kan installeras i en 0 ° lutning. Vid montering av papptak monterar vi först en underlagspapp och sedan en ytpapp som svetsas.

Vi sätter din villa i fokus

ring nu